Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας

Ώρα Ελλάδος

Η Ώρα είναι:

Δημοσιεύσεις

Επισκέπτες

Σήμερα: 18

Χθές: 14

Εβδομάδα: 217

Μήνας: 57

Συνολικά: 57321

Currently are 6 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Αρχείο Άρθρων

booked.net

QR-Code Ιστοσελίδας

Την Παρασκευή στις 14/05/21 το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» πραγματοποίησε διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «40 χρόνια Ευρωπαϊκής πορείας για την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Γιαννόπουλος Κ., ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας κ. Ζέρβας Α., η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ03, ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας και Παιδαγωγικής και Επιστημονικής ευθύνης του Π.Λ.Π.Π. κα. Α. Μπαλωμένου, ο Διευθυντής του Πειραματικού Λυκείου Πατρών κ. Ι. Σφαέλος, ο υποδιευθυντής του Π.Λ.Π.Π. κ. Κυριακουλόπουλος Ε. , ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας κ. Φ. Ζαΐμης, η  Εκπρόσωπος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EuropeDirect –Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  κα Μ. Μιχαλοπούλου και ο κ. Α.  Κούστας, Διευθυντής ΑΧΑΪΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & Σύμβουλος Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Εισηγήσεις σχετικά με τα ευρωπαϊκά προγράμματα που έχουν υλοποιηθεί στην Πάτρα και ευρύτερα στη  Δυτική Ελλάδα έκαναν η Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Έργων ΑΧ.ΕΠ.ΑΝ κα. Κατσαντά Δανάη και ο προϊστάμενος Ενδιαμέσου Φορέα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Σταυρόπουλος Άγγελος , οι οποίοι παράλληλα τόνισαν τις πολλαπλές δυνατότητες-ευκαιρίες που ανοίγονται μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στους νέους της περιοχής μας.

Επίσης ο  εκπαιδευτικός ΠΕ 04 του Π.Λ.Π.Π  κ. Χιωτέλης Ιωάννης αναφέρθηκε στα ευρωπαϊκά προγράμματα ErasmusKA1 και ΚΑ2 που υλοποιήθηκαν και συνεχίζουν να υλοποιούνται στο Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στην εκδήλωση αυτή οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα πολλαπλά οφέλη που απόλαυσε και συνεχίζει να απολαμβάνει η περιοχή μας  σε ποικίλους τομείς όπως αυτός της επιχειρηματικότητας, της ανάπτυξης επαγγελματικών  ευκαιριών και δεξιοτήτων και της προώθησης του πολιτισμούκαι του τουρισμού χάρη στην ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρουσιάστηκαν επίσης στοιχεία για το πώς επωφελήθηκε ιδιαίτερα το σχολείο μας σε επίπεδο μαθητών, εκπαιδευτικών αλλά και υλικοτεχνικής υποδομής από την συμμετοχή του σε Ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Τη δράση συντόνισαν οι SeniorAmbassadors Μ. Κρίθη, Σ. Μητρούλια, Χιωτέλης Ι. Ε. Κυριακουλόπουλος, Β. Δημητροπούλου & Ν. Καρράς

Εσωτερική Αυτοαξιολόγηση

200 Χρόνια από το 1821

Η καθ΄ ημάς Μικρά Ασία

Σχολείο Πρέσβης

Διδακτικές Διαδρομές στο Σημερινό Σχολείο

Διδακτικές Διαδρομές στο Σημερινό Σχολείο

Σύνδεσμοι Πολιτισμού ΥΠΑΙΘ