Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας

Ώρα Ελλάδος

Η Ώρα είναι:

Δημοσιεύσεις

Επισκέπτες

Σήμερα: 18

Χθές: 14

Εβδομάδα: 217

Μήνας: 57

Συνολικά: 57321

Currently are 6 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Αρχείο Άρθρων

booked.net

QR-Code Ιστοσελίδας

Το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετέχει στην Hμέρα eTwinning 2018 με την αναδημιουργία δύο έργων: 1) Μόνα Λίζα, Da Vinci και 2) Πάταξη των βρεφών, Raphael.

Οι μαθητές τηρώντας το φετινό θέμα του εορτασμού που αφορά στην Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά, αξιοποίησαν τους πίνακες των φημισμένων αυτών Ευρωπαίων καλλιτεχνών και τους αναδημιούργησαν. Για την επιλογή των έργων τέχνης οι μαθητές έθεσαν δύο κριτήρια: α) την πολιστική τους αξία και β) να έχουν σχέση με την Χρυσή Σπείρα. Η αφορμή για το 2ο κριτήριο ήταν η ενασχόληση τους με αυτό το θέμα στο έργο eTwinning: "Mystery, fun math stories", που υλοποιούν φέτος σε συνεργασία με το σχολείο IISS "E. Majorana" από το Brindisi, Ιταλία.

Για το πρώτο έργο, οι μαθητές επέλεξαν να αναπαραστήσουν την Μόνα Λίζα ως tableau vivant. Το πορτρέτο ανήκει στην μαθήτρια Θένη Παπαδημητροπούλου η οποία μετα από την χρήση εφαρμογης μέτρησης αναλογιών βρέθηκε να παρουσιάζει αναλογίες προσώπου που προσεγγίζουν την Χρυσή Αναλογία, όπως και η Μόνα Λίζα στο έργο του Da Vinci. Το δεύτερο έργο σχεδιάστηκε από τον μαθητή της Α' Λυκείου Αντώνη Παπαγεωργίου και αποτελεί αναπαραγωγή του προσχεδίου του Raphael. Στο έργο αυτό ο Raphael αναπτύσει το σχέδιο του πάνω στη γραμμή της χρυσής σπείρας. Η γραμμή ξεκινά από το σημασιολογικό κέντρο της σύνθεσης, δηλαδή το σημείο όπου τα δάχτυλα του στρατιώτη κλείνουν γύρω από τον αστράγαλο του παιδιού και στην συνέχεια η γραμμή πηγαίνει  στη φιγούρα του παιδιού, της γυναίκας, του στρατιώτη με το σπαθί και κατόποιν κατά μήκος των στοιχείων της ίδιας ομάδας στο δεξί μέρος του σχεδίου.

Εσωτερική Αυτοαξιολόγηση

200 Χρόνια από το 1821

Η καθ΄ ημάς Μικρά Ασία

Σχολείο Πρέσβης

Διδακτικές Διαδρομές στο Σημερινό Σχολείο

Διδακτικές Διαδρομές στο Σημερινό Σχολείο

Σύνδεσμοι Πολιτισμού ΥΠΑΙΘ