Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας

Ώρα Ελλάδος

Η Ώρα είναι:

Δημοσιεύσεις

Επισκέπτες

Σήμερα: 18

Χθές: 14

Εβδομάδα: 217

Μήνας: 57

Συνολικά: 57321

Currently are 10 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Αρχείο Άρθρων

booked.net

QR-Code Ιστοσελίδας

Τη χρονιά 2018-2019 στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε η δράση «Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωκοινοβουλίου», η οποία είχε σκοπό την προώθηση των Ευρωπαϊκών αξιών και ιδιαίτερα της πολιτικής-κοινοβουλευτικής δημοκρατίας μέσω της καλύτερης γνώσης και της κατανόησης από τους μαθητές- μελλοντικούς νέους πολίτες, της λειτουργίας των Ευρωπαϊκών θεσμών και ιδιαίτερα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι παιδαγωγικές μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν για την διεξαγωγή της δράσης βασίστηκαν στην διεπιστημονική και διαθεματική προσέγγιση της γνώσης της Ιστορίας, Γεωγραφίας, Αγγλικών, Κοινωνιολογίας, Οικονομίας, Βιολογίας, Φυσικών πόρων. Μέσα από την ομαδοσυνεργατική μάθηση που δίνει έμφαση στον κοινωνικό χαρακτήρα της διδασκαλίας και την μέθοδο της ανακάλυψης της γνώσης οι μαθητές είχαν την ιδιότυπη χαρά να έρθουν σε επαφή με τα όργανα και τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις λειτουργίες του ευρώ. Με τη μέθοδο project να δημιουργήσουν αφίσες με θέμα «Eνδιαφέροντα στοιχεία για την Ε.Ε» και «η εκπαίδευση στην Ε.Ε», παρουσίαση με θέμα «Ενέργεια στην Ευρώπη» αλλά και βίντεο με θέμα «Ευρωεκλογές – γιατί να ψηφίσω» και «Γυναίκες στην Ευρώπη».

Το παιχνίδι που δημιούργησαν οι μαθητές για την ιστορία και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης  με το διαδικτυακό παιχνίδι (kahoot), το debate στο οποίο έλαβαν μέρος για θέματα συμμετοχής στις Ευρωεκλογές, όπως και η  συγγραφή του έργου «Γιατί να ψηφίσω στις Ευρωεκλογές» και “Euroelections” αλλά κυρίως η επίσκεψη στο σχολείο του κυρίου Καπετανίδη από το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η συζήτηση που είχε μαζί τους, τους έδωσε τη δυνατότητα να αναπτύξουν κοινωνικές και ψηφιακές δεξιότητες, χρήσιμες προκειμένου να εισέρχονται και να παραμένουν στην αγορά εργασίας, αλλά παράλληλα να είναι ενεργοί, ανεξάρτητοι ευρωπαίοι πολίτες.

Με αφορμή την επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας στις Βρυξέλες οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και νοοτροπίες κι έμαθαν να είναι πιο ανεκτικοί προς τους άλλους ευρωπαίους πολίτες σεβόμενοι ανθρώπους, ανθρώπινα δικαιώματα και διαφορετικούς πολιτισμούς.

Όσον αφορά την διάχυση, δημιουργήθηκε μία γωνιά της Ευρώπης στον κεντρικό χώρο του σχολείου η οποία εμπλουτιζόταν σταδιακά. Το έργο γνωστοποιήθηκε και προωθήθηκε στο site του σχολείου και στην ομάδα EPAS Greece στο Facebook.

Εσωτερική Αυτοαξιολόγηση

200 Χρόνια από το 1821

Η καθ΄ ημάς Μικρά Ασία

Σχολείο Πρέσβης

Διδακτικές Διαδρομές στο Σημερινό Σχολείο

Διδακτικές Διαδρομές στο Σημερινό Σχολείο

Σύνδεσμοι Πολιτισμού ΥΠΑΙΘ