×

Σημείωση

Folder doesn't exist or doesn't contain any images

Το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η  προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - Europa.S. T.E.EN.S.,

με θέμα « Ευρωεκλογές του 2019: τα αποτελέσματα των εκλογών, η δημοκρατία, η συμμετοχή του Ευρωπαίου πολίτη στα κοινά και ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» με τη συμμέτοχη 3 σχολείων της Πάτρας. Η δράση υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων –I.R.T.E.A. σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Patras, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.   

Το σχολείο μας συμμετείχε με 9 «ευρωβουλευτές», οι οποίοι κλήθηκαν να συζητήσουν με τους συναδέλφους τους θέματα όπως η πράσινη ανάπτυξη και  οι  μεταναστευτικές πολιτικές των Ευρωπαϊκών χωρών, όπως και τροποποιήσουν και να ψηφίσουν  απόφαση της ολομέλειας   του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι μαθητές που συμμετείχαν ήταν η Αλεξοπούλου Μάρη, η Αθανασοπούλου Δανάη, η Βανταράκη Φαίδρα, η Δρίζη Δανάη και ο Ευθυμιόπουλος Βασίλης από τη Β’ Λυκείου, όπως  και η Βελισσάρη Κατερίνα, η Γιαννακοπούλου Νικολίτσα, η Γκουμοπούλου Βιβή και η Παπαθανασίου Ιωάννα από την Α’ Λυκείου.  Τους μαθητές συνόδευσαν οι υπεύθυνες καθηγήτριες, κα Μητρούλια Σοφία, Φιλόλογος, και  κα Νταή Βασιλική, Αγγλικής Γλώσσας.