Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας

Ώρα Ελλάδος

Η Ώρα είναι:

Δημοσιεύσεις

Επισκέπτες

Σήμερα: 18

Χθές: 14

Εβδομάδα: 217

Μήνας: 57

Συνολικά: 57321

Currently are 10 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Αρχείο Άρθρων

booked.net

QR-Code Ιστοσελίδας

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον Ο.Η.Ε. ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Την ημέρα αυτή και για δύο  διδακτικές ώρες είκοσι δύο μαθητές της ‘Γ Λυκείου ενεπλάκησαν σε δράσεις που στόχευαν στην ευαισθητοποίηση τους απέναντι σε θέματα αναπηρίας καθώς και στην κατανόηση τους σε ότι αφορά την κοινωνική ένταξη των ατόμων αυτών. Αρχικά οι μαθητές παρακολούθησαν την ομιλία ‘Η ομοιότητα μπορεί να περιμένει’ του ιατρού και ακτιβιστή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στο TED MED Athens μέσα από την οποία συνειδητοποίησαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία σε τομείς όπως η εκπαίδευση και η επαγγελματική αποκατάσταση. Παράλληλα όμως εμπνεύστηκαν από το παράδειγμα του ομιλητή ο οποίος έδωσε το μήνυμα ότι η ανομοιομορφία είναι η φυσική τάξη των πραγμάτων καθώς και ότι με θέληση και επιμονή δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο που δεν μπορεί να ξεπεραστεί.

Στη συνέχεια οι μαθητές συμμετείχαν σε μια βιωματική δράση μέσα από την οποία κλήθηκαν να αισθανθούν έστω για λίγο τι σημαίνει να είσαι άτομο με αναπηρία, ποιες είναι οι προκλήσεις και με ποιους τρόπους και στάση ζωής μπορείς να τις αντιμετωπίσεις. Οι μαθητές λοιπόν ‘έχασαν’ για λίγο την ικανότητα βασικών αισθήσεων όπως η όραση και η κινητικότητα και προσπάθησαν μέσα από την συνεργασία, την εμπιστοσύνη στον συνάνθρωπο και την επιμονή να ολοκληρώσουν μια εργασία αποτύπωσης εικόνας που τους ανατέθηκε.

Συνολικά οι μαθητές αξιολόγησαν θετικά τις προαναφερθείσες δράσεις και εξέφρασαν την άποψη ότι η σχολική κοινότητα θα έπρεπε να δραστηριοποιείται  πιο ενεργά σε τέτοιες θεματικές ημέρες ώστε να εμβαθύνει σε ζητήματα κοινωνικής ευαισθητοποίησης, αποδοχής και ισότητας.

Ακολουθούν σκέψεις μαθητών που συμμετείχαν στις δράσεις

ANAPHRIA 1. ANAPHRIA 2ANAPHRIA 3

Εσωτερική Αυτοαξιολόγηση

200 Χρόνια από το 1821

Η καθ΄ ημάς Μικρά Ασία

Σχολείο Πρέσβης

Διδακτικές Διαδρομές στο Σημερινό Σχολείο

Διδακτικές Διαδρομές στο Σημερινό Σχολείο

Σύνδεσμοι Πολιτισμού ΥΠΑΙΘ