Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας

Ώρα Ελλάδος

Η Ώρα είναι:

Δημοσιεύσεις

Επισκέπτες

Σήμερα: 0

Χθές: 18

Εβδομάδα: 0

Μήνας: 57

Συνολικά: 57321

Currently are 12 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Αρχείο Άρθρων

booked.net

QR-Code Ιστοσελίδας

Την Παρασκευή 23/10/20 οι μαθητές Γ’ Λυκείου του τμήματος Προσανατολισμού Υγείας, παρακολούθησαν διαδικτυκά την παρουσίαση των στόχων και τη δράση της ομάδας iGEM Patras 2020.  Η ομάδα αυτή πρόκειται να συμμετάσχει στον κορυφαίο διαγωνισμό συνθετικής βιολογίας, iGEM Compet;ition 2020, που διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Massachusetts Institute of Technology (MIT) στη Βοστώνη και τους ευχόμαστε Καλή Επιτυχία.

Τα μέλη της ομάδας είναι προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες του Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίοι έπειτα από έρευνα και καταιγισμό ιδεών αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence) έτσι ώστε να μειώσουν τις παρενέργειες των φαρμάκων.

Έχει ιδιαίτερη σημασία γιαεμάς να αναφέρουμε ότι στην ομάδα αυτή, έχοντας και πρωταγωνιστικό ρόλο, συμμετέχει ο Δημήτρης Σπανός, Φοιτητής στο 4ο έτος της Φαρμακευτικής Σχολής Παν. Πατρών, ένας από τους εξαιρετικούς πρώην μαθητές του σχολείου μας.

Λίγα λόγια για το project iGEM όπως ειπώθηκαν από τον Δ. Σπανό.

Γνωρίζοντας τα χαρακτηριστικά που κάνουν μια φαρμακευτική αγωγή πραγματικά επιτυχημένη, θα εστιάσουμε στον τρόπο με τον οποίο γίνεται τόσο η επιλογή του φαρμάκου όσο και ο προσδιορισμός της δόσης που απαιτείται για την θεραπεία ενός ασθενούς. Τα τελευταία χρόνια η επιστήμη της Φαρμακογονιδιωματικής έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο και μπορεί να εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο ανάμεσα σε δύο ασθενείς, που λαμβάνουν την ίδια δόση, το φάρμακο μπορεί να έχει θεραπευτικά αποτελέσματα στον πρώτο ενώ για τον δεύτερο να είναι άκρως τοξικό. Συνδυάζοντας την επιστήμη της βιολογίας, λοιπόν, και της μηχανικής, θα προωθήσουμε μια ολοκληρωμένη και καινοτόμα ιδέα για την αντιμετώπιση του παραπάνω προβλήματος, η οποία παρουσιάζεται αναλυτικά στο booklet. που σας έχουμε επισυνάψει.

Την εκδήλωση οργάνωσαν οι καθηγητές: Κ. Καλόσακα (καθ. Βιολογίας), Ν. Καρράς (καθ. Πληροφορικής) και ο Διευθυντής Ι. Σφαέλος (καθ. Φυσικής).

1 2 3 4 5 6

Attachments:
Download this file (iGEM Patras booklet _compressed.pdf)iGEM Patras booklet[ ]2163 kB

Εσωτερική Αυτοαξιολόγηση

200 Χρόνια από το 1821

Η καθ΄ ημάς Μικρά Ασία

Σχολείο Πρέσβης

Διδακτικές Διαδρομές στο Σημερινό Σχολείο

Διδακτικές Διαδρομές στο Σημερινό Σχολείο

Σύνδεσμοι Πολιτισμού ΥΠΑΙΘ