Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας

Ώρα Ελλάδος

Η Ώρα είναι:

Δημοσιεύσεις

Επισκέπτες

Σήμερα: 0

Χθές: 18

Εβδομάδα: 0

Μήνας: 57

Συνολικά: 57321

Currently are 9 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Αρχείο Άρθρων

booked.net

QR-Code Ιστοσελίδας

Την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραματικού Λυκείου Πανεπιστημίου Πατρών, επιμορφωτική δράση από εξειδικευμένους εκπαιδευτές του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Πάτρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η επικεφαλής της ομάδας εκπαιδευτών κα Σύρακα και οι συνεργάτες της, παρείχαν στους μαθητές και μαθήτριες της Β' Λυκείου του σχολείου μας μια ολοκληρωμένη θεωρητική εισαγωγή στην παροχή Α' Βοηθειών σε ενδεχόμενα περιστατικά απόφραξης της αναπνευστικής οδού, λιποθυμιών και εξωτερικών αιμορραγιών. 
Ακολούθησε βιωματικό εργαστήριο στο οποίο οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν σε ενέργειες Α' Βοηθειών, υπό την καθοδήγηση των έμπειρων στελεχών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Το ενδιαφέρον και η ανταπόκριση των συμμετεχόντων είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ομάδας εθελοντών μαθητών, οι οποίοι συμμετείχαν στο τέλος της εκδήλωσης σε συμπληρωματική επιμόρφωση με στόχο την περαιτέρω εκπαίδευσή τους για την επιτυχή αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος.
Το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών ευχαριστεί θερμά το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Πάτρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη συνεργασία και την άρτια παρουσίαση.

Εσωτερική Αυτοαξιολόγηση

200 Χρόνια από το 1821

Η καθ΄ ημάς Μικρά Ασία

Σχολείο Πρέσβης

Διδακτικές Διαδρομές στο Σημερινό Σχολείο

Διδακτικές Διαδρομές στο Σημερινό Σχολείο

Σύνδεσμοι Πολιτισμού ΥΠΑΙΘ