Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας

Language Selection

Greek Greek

Επισκέπτες

Σήμερα: 25

Χθές: 22

Εβδομάδα: 81

Μήνας: 580

Συνολικά: 36878

Currently are 10 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Αρχείο Άρθρων

booked.net

Ακολουθείστε μας

FaceBook ΠΛΠΠ

QR-Code Ιστοσελίδας

Το Σαββατοκύριακο, 5-6/10/2019, πραγματοποιήθηκε η βράβευση των ιδεών των μαθητικών ομάδων B’ βάθμιας εκπαίδευσης που συμμετείχαν στον Μαθητικό Διαγωνισμό «Μετα-μόρφωση», που συνδιοργανώθηκε από το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Ελλάδας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας.

Στο διαγωνισμό υποβλήθηκαν συνολικά 11 συμμετοχές από ομάδες μαθητών γυμνασίων, λυκείων και επαγγελματικών λυκείων της Π.Ε. Αχαΐας. Το Σάββατο 5/10 παρουσιάστηκαν οι ιδέες στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ/ΤΔΕ και αξιολογήθηκαν με αντικειμενικά κριτήρια από επιτροπή αξιολόγησης η οποία αποτελούταν από εκπροσώπους των συνδιοργανωτών φορέων. Την Κυριακή 6/10 στις 19.00 πραγματοποιήθηκε η βράβευση των τριών επικρατέστερων καινοτόμων ιδεών στο χώρο εκδηλώσεων του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας.(https://www.facebook.com/1630322770560153/posts/2410544955871260/)

Το σχολείο μας, Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών, έλαβε το δεύτερο βραβείο με την ιδέα με τίτλο «Ψηφιακό λευκό μπαστούνι». Πρόκειται για ένα τεχνολογικά ενισχυμένο μπαστούνι για άτομα με προβλήματα όρασης που θα τα προειδοποιεί εγκαίρως για κινδύνους στη μετακίνησή τους.

Την εκδήλωση βράβευσης τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, ο περιφερειακός σύμβουλος και τ. Πρόεδρος του Περ/κού Συμβουλίου κ.Γεώργιος Αγγελόπουλος, η Προϊσταμένη εκπαίδευσης κ. Σοφία Χριστοπούλου εκ μέρους του Περιφ/κού Δ/ντή Εκπ/σης, ο συντονιστης του ΠΕΚΕΣ κ. Σπ.Παπαδάκης ενώ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας παρευρέθηκε πληθώρα μαθητών και γονέων.

metaforfosi1 metaforfosi2 metaforfosi3 metaforfosi4

Βιντέο 1

Βίντεο 2

Διαβάστε επίσης τη συγχαρητήρια επιστολή του Περιφερειακού Διευθυντή κ. Γιαννόπουλου Κωνσταντίνου προς το Σχολείο μας και τον συντονιστή κ. Χιωτέλη Ιωάννη, εκπαιδευτικό ΠΕ04 του Σχολείου, για το 2ο βραβείο για το έργο "Ψηφιακό Λευκό Μπαστούνι" στον διαγωνισμό του ΤΕΕ "Μετά-Μόρφωση".